INFORMACIJA O PROJEKTU OBLIKOVANJE CELOVITEGA MODELA VODENJA ODZIVA NA NESREČE ZA VSE RAVNI VODENJA – ICS URSZR

Avtorji

  • Uroš Svete Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede, Ljubljana

Povzetek

V članku predstavljamo potek raziskovalnega dela na projektu Oblikovanje celovitega modela vodenja odziva na nesreče za vse ravni vodenja. Projekt ima delovni naslov ICS URSZR, pri čemer se ICS v terminološkem smislu nanaša na svoj izvor (angl. Incident Command System) v Združenih državah Amerike, ko so sprva na ta način organizirali odziv na velike gozdne požare. Predstavljene so zahteve naročnika, faze projekta in preliminarne ugotovitve, upoštevajoč, da projekt še ni končan.

Literatura

Banovec, P., 2018. Vodenje odziva na nesreče v Republiki Italiji. V: Oblikovanje celovitega modela vodenja odziva na nesreče za vse ravni vodenja na področju zaščite, reševanja in pomoči v Republiki Sloveniji (fazno raziskovalno poročilo), Fakulteta za družbene vede, Ljubljana.

Jeraj, J., 2016. Vodenje odziva na nesreče v kontekstu družbenih sprememb: študija primera Slovenije v času pred osamosvojitvijo in po njej. Magistrsko delo, Fakulteta za družbene vede, Ljubljana.

Jeraj, J., 2018. Vodenje odziva na nesreče v Združenih državah Amerike. V: Oblikovanje celovitega modela vodenja odziva na nesreče za vse ravni vodenja na področju zaščite, reševanja in pomoči v Republiki Sloveniji (fazno raziskovalno poročilo), Fakulteta za družbene vede, Ljubljana.

Klarič, M., 2017. Analiza požarov v naravi. V: Oblikovanje celovitega modela vodenja odziva na nesreče za vse ravni vodenja na področju zaščite, reševanja in pomoči v Republiki Sloveniji (fazno raziskovalno poročilo), Fakulteta za družbene vede, Ljubljana.

Klarič, M., 2015. Predstavitev sistema IPS in struktura štaba za vodenje. Gasilska zveza Slovenije, ICZR, Ig.

Kus, R., 2017. Analiza odziva na poplave 2010 na območju Mestne občine Ljubljana. V: Oblikovanje

celovitega modela vodenja odziva na nesreče za vse ravni vodenja na področju zaščite, reševanja in pomoči v Republiki Sloveniji (fazno raziskovalno poročilo), Fakulteta za družbene vede, Ljubljana.

Malešič, M., 2017. Ključna teoretična in empirična spoznanja o sistemu vodenja odziva na nesrečo in o improvizaciji. V: Oblikovanje celovitega modela vodenja odziva na nesreče za vse ravni vodenja na področju zaščite, reševanja in pomoči v Republiki Sloveniji (fazno raziskovalno poročilo), Fakulteta za družbene vede, Ljubljana.

Malešič, M., 2018. Vodenje odziva na nesrečo v ZDA in Sloveniji: konceptualni in empirični vidiki. V tej številki revije Ujma.

Prezelj, I., 2018. Vodenje odziva na nesreče v Kraljevini Švedski. V: Oblikovanje celovitega modela vodenja odziva na nesreče za vse ravni vodenja na področju zaščite, reševanja in pomoči v Republiki Sloveniji (fazno raziskovalno poročilo), Fakulteta za družbene vede, Ljubljana.

Svete, U. in Barut, D., 2017. Analiza odziva na žled 2014. V: Oblikovanje celovitega modela vodenja odziva na nesreče za vse ravni vodenja na področju zaščite, reševanja in pomoči v Republiki Sloveniji (fazno raziskovalno poročilo), Fakulteta za družbene vede, Ljubljana.

Svete, U., 2018. Vodenje odziva na nesreče na avstrijskem Štajerskem. V: Oblikovanje celovitega modela vodenja odziva na nesreče za vse ravni vodenja na področju zaščite, reševanja in pomoči v Republiki Sloveniji (fazno raziskovalno poročilo), Fakulteta za družbene vede, Ljubljana.

Svete, U., 2018. Vodenje odziva na nesreče v Švicarski konfederaciji. Oblikovanje celovitega modela vodenja odziva na nesreče za vse ravni vodenja na področju zaščite, reševanja in pomoči v Republiki Sloveniji (fazno raziskovalno poročilo), Fakulteta za družbene vede, Ljubljana.

Šlebir, M., 2017. Vodna ujma v Železnikih leta 2007. V: Oblikovanje celovitega modela vodenja odziva na nesreče za vse ravni vodenja na področju zaščite, reševanja in pomoči v Republiki Sloveniji (fazno raziskovalno poročilo), Fakulteta za družbene vede, Ljubljana.

Vavpetič, B. in Jeraj, J., 2017. Odziv na posledice neurja, ki je prizadel občino Kamnik 13. 7. 2008. V: Oblikovanje celovitega modela vodenja odziva na nesreče za vse ravni vodenja na področju zaščite, reševanja in pomoči v Republiki Sloveniji (fazno raziskovalno poročilo), Fakulteta za družbene vede, Ljubljana.

Prenosi

Objavljeno

2024-01-19

Številka

Rubrike

Raziskave in razvoj